Kuinka aloittaa blogin pitäminen

Helpoin tapa aloittaa blogin kirjoittaminen on rekisteröityä joko WordPress.comiin tai Googlen hallinnoimaan Bloggeriin. Molemmat ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä ja vaikka allekirjoittaneella on omakohtaista kokemusta molemmista, olen jotenkin tykästynyt enemmän wordpressiin vaikka bloggerin sivun muokkaus tuntuu jotenkin helpommalta.

Ennen blogin aloittamista on tietysti hyvä olla jonkinlainen idea valmiina mistä tullaan kirjoittamaan. Jos kyseessä on esim. sisustusblogi, tuletko kertomaan omista sisustushankinnoista vaiko jakamalla muiden valmiita ideoita. Ruoka- ja leivontablogin pitäjä varmaan miettii että tuleeko hän leipomaan/kokkaamaan niin usein ja niin erilaisia juttuja että lukijan mielenkiinto säilyy. Nykyään on olemassa niin monia samankaltaisia blogeja, jotta oman erottumiseen massasta tarvitaan jotain todella omaperäistä. Onko se sitten huomiota herättävät valokuvat vaiko jokin muu blogin ulkoisessa olemuksessa? Matkablogien pitäjällä tuskin samanlaisia ongelmia on, sillä tuskin kahta samanlaista matkakertomusta löytyy keneltäkään. Tai vaikka kokemuksia ulkomailla asumisesta.

Blogin aloittaminen vaikka bloggerissa on helppoa. Jos sinulla ei ole olemassa googletiliä ennestään, voit luoda sen googlessa ja pääsetkin luomaan blogia. Valitset blogillesi otsikon ja osoitteen, jonka loppuosa tulee aina olemaan .blogspot.com. Valitset alkuun vaikka valmiista pohjamalleista mieleisesi ja eikun kirjoittamaan. Voit aina muokkailla blogisi ulkoista olemusta erilaisilla gadgeteilla. Gadgetteja on paljon erilaisia. Voit esimerkiksi gadgetin avulla näyttää blogissasi paljonko siinä on käynyt vierailijoita, mitkä ovat suosituimpia tekstejäsi tai vaikka tehdä gadgetin avulla blogiisi kyselyn. Blogiin on periaatteessa mahdollista lisätä mitä vain reunussovelluksia, kalentereita, laskureita, mitä vain.

Blogin kirjoittelussa on syytä olla säännöllinen. On hyvä olla mietittynä ainakin kymmenen ensimmäistä postausta valmiina sillä mikään ei ole tylsempää kuin jäädä koukkuun johonkin blogiin mitä päivitetään kerran puoleen vuoteen. Ja mikäli blogilleen haluaa saada lukijoitakin, jo senkin takia on parempi käyttää hieman aikaa ja vaivaa bloginsa sisältöön eikä räiskiä sinne mitä tahansa.